کشاورزی و دامپروری قم در مسیر امنیت پایدار غذایی

با وجود محدودیت‌های اقلیمی، بخش کشاورزی قم به دلیل برخورداری از بدنه کارشناسی قوی، بهره‌برداران با تجربه و نیز زیرساخت‌های مورد نیاز، هم در زمینه تولید محصولات زراعی و باغی و هم در زمینه تولید دام و طیور و شیلات، جایگاه مناسبی دارد و می‌تواند حجم قابل توجهی از نیازهای غذایی مردم استان و کشور را به خصوص در زمینه دام و طیور تامین کند.

حدود هفت هزار واحد دامداری در این استان فعال است و حجم قابل توجهی از محصولات دامی تولید شده در قم علاوه بر تامین نیاز داخلی استان در سایر نقاط کشور عرضه می‌شود،‌ همچنین سالانه ۳۰‌ هزار تُن گوشت قرمز و ۱۸۰ هزار تُن شیر در قم تولید می‌شود.
بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار نیز در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند و میزان متوسط تولید این بخش استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینه محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.
مهمترین محصولات کشاورزی قم گندم ، جو ،‌ پسته ،گیاهان دارویی ، سیفی جات و محصولات باغی نیز شامل گردو ، فندوق ، سیب ، هلو و قیصی است .
قم قطب تولید ماهی خاویاری در مناطق غیر ساحلی است.

محتواهای تولیدی خبرنگاران ایرنا قم در این ارتباط را به شرح زیر در این پرونده خبری بخوانید:

برچسب‌ها

اخبار پرونده