۹۰ درصد کشت پیاز در شاهرود آبیاری قطره‌ای دارد

شاهرود - ایرنا – مدیر جهاد کشاورزی شاهرود گفت: حدود ۹۰ درصد از کشت پیاز در این شهرستان به صورت آبیاری قطره‌ای انجام می‌شود.

حمید آقا بیگی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال بیش از ۲۹ هزار و ۴۰۰ تن پیاز از ۴۲۰ هکتار زمین‌های کشاورزی شهرستان شاهرود برداشت شد.

وی با اشاره به اینکه میانگین برداشت در هر هکتار ۷۰ تن است، ابراز کرد: مدیریت مناسب زراعی به ویژه تغذیه مطلوب شامل استفاده به موقع و میزان کافی از کودهای پایه و عناصر ریزمُغذی می‌تواند تا ۲ و نیم برابر تولید پیاز را افزایش دهد. بر اساس رکوردگیری که طی چند روز گذشته انجام شد، با مدیریت مناسب زراعی یکی از بهره‌برداران این شهرستان، عملکرد برداشت پیاز به میزان ۱۷۰ تن در هر هکتار حاصل شد.

آقابیگی با بیان اینکه محصول پیاز از روزهای پایانی شهریورماه در این شهرستان در حال برداشت است، اظهار کرد: این برداشت تا نیمه آبان‌ماه ادامه خواهد داشت.

مدیر جهاد کشاورزی شاهرود ادامه داد: ۹۲ درصد از سطح زیر کشت پیاز این شهرستان در منطقه کلاته‌های غربی قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه کشت پیاز در این شهرستان از اواخر اسفندماه آغاز شد، افزود: زرگان، فلات و سفید صدفی از ارقام متداول کشت در این منطقه است.

آقابیگی با بیان اینکه هشت تا ۱۲ کیلوگرم بذر پیاز برای هر هکتار مورد استفاده قرار می‌گیرد، ابراز کرد: این محصول جزء گیاهان زراعی کم‌آب‌بر به شمار می‌رود.

۹۰ درصد کشت پیاز در شاهرود آبیاری قطره‌ای دارد

مزایای کشت نشایی پیاز

مدیر جهاد کشاورزی شاهرود ادامه داد: استفاده از روش‌های آبیاری قطره‌ای و نیز کشت نشایی به جای کاشت مستقیم بذر به کشاورزان توصیه می‌شود.

وی اظهار کرد: ۲ هکتار از مجموع سطوح زیر کشت پیاز در شهرستان شاهرود به صورت نشایی اجرا می‌شود که بهره‌وری مناسب از آب را به همراه دارد.

آقابیگی با اشاره به اینکه کشت نشایی موجب صرفه جویی در مصرف آب می‌شود، ابراز کرد: زودرسی، کاهش مصرف سایر نهاده‌ها، افزایش کیفیت و یک‌دستی اندازه محصول تولیدی از دیگر مزایای کشت نشایی است.

شهرستان شاهرود در شرق استان سمنان دارای ۳۰ هزار هکتار زمین‌های کشاورزی است که از این میزان ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار آن باغ می‌باشد.

به گزارش ایرنا، ۱۹۸ هزار هکتار از وسعت زمین‌های استان سمنان را اراضی کشاورزی تشکیل می‌دهد که از این وسعت ۵۴ هزار هکتار باغ، ۱۱۰ هزار هکتار زراعت و بقیه در مرحله آیش است و حدود ۴۵ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی فعالند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha